onsdag 27. august 2014

Bangkok kylling

Ingredienser:
  • 1 ss rapsolje
  • 2 rødløk skåret i skiver
  • 1-2 ss panang karripasta(eventuelt rød karripasta)
  • 4 dl kokosmelk(1 boks pleier å være greit,jeg bruker light versjonen)
  • 1,5 dl hønsebuljong
  • 1/2 lime
  • 1 stilk med sitrongress-finhakket
  • 1 ss thai fiskesaus
  • 2 ss thai soyasaus
  • 1 ts palmesukker(eventuelt brunt strøsukker)
  • ca 20 gram peanøtter
  • ca 40 gram peanøttsmør
  • ca 650-800 gr strimlet kylling
Fremgangsmåte:
Kutt opp løk i tynne skiver,rørestek i olje til den blir blank.
Ha i karripasta og sitrongress og bland godt inn.
Ta så i kokosmelk,hønsebuljong og saften fra en halv lime.
Ha i fiskesaus,soyasaus og sukker.
Kok i 20 min. Bland så inn hakkede peanøtter og peanøttsmør. Kok inn.
Stek kyllingfilet menns den retten koker, og hiv oppi retten til slutt.

Sever med ris og salat eller wokede grønnsaker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar