søndag 17. august 2014

Fiskesuppe med fiskeboller og reker



  • INGREDIENSER 

  • 40 g smør
  • 40 g hvetemel
  • 6 dl fiskekraft og kraft fra suppeboller
  • 2-3 dl vann 
  • 0,8 dl fløte
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts sukker
  • salt og pepper
  • 1 dl rømme
  • 4 stk gulrot strimler
  • 1stk vårløk 
  • 200 g suppeboller i kraft
  • 80 g reker i lake, håndpillede
  • persille

Smelt smør i ei gryte og bland i melet. Trekk grytatil side og spe med halvparten av kraften. Kok opp under omrøring.Spe med resten av kraften og vannet. La suppen koke i 10 minutter. Ha i fløten og smak til med eddik, sukker, salt og pepper.

Ha i grønnsakene og kok til grønnsakene er møre. Rør inn rømmenog ha i suppebollene. Kok opp suppen.
Ha i reker rett før servering. Pynt med friske urter etter eget ønske



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar