- INGREDIENSER
- 40 g smør
- 40 g hvetemel
- 6 dl fiskekraft og kraft fra suppeboller
- 2-3 dl vann
- 0,8 dl fløte
- 1 ss hvitvinseddik
- 1 ts sukker
- salt og pepper
- 1 dl rømme
- 4 stk gulrot strimler
- 1stk vårløk
- 200 g suppeboller i kraft
- 80 g reker i lake, håndpillede
- persille
Smelt smør i ei gryte og bland i melet. Trekk grytatil side og spe med halvparten av kraften. Kok opp under omrøring.Spe med resten av kraften og vannet. La suppen koke i 10 minutter. Ha i fløten og smak til med eddik, sukker, salt og pepper.
Ha i grønnsakene og kok til grønnsakene er møre. Rør inn rømmenog ha i suppebollene. Kok opp suppen.
Ha i reker rett før servering. Pynt med friske urter etter eget ønske
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar