søndag 23. mars 2014

MARGRETHE 'S FASTELAVNSBOLLER

bare dele oppskriften for disse bollene er kjempegode.

INGREDIENSER

5 dl melk
100 gram smør
50 gr gjær
1 1/2 dl sukker
1 ts kardemomme
ca. 700 gr (omtrent 12 dl hvetemel)
litt bakepulver



FREMGANGSMÅTE


Smelt smør. Tilsett melk og varm opp til 37 grader.
Bryt opp gjær i bakebollen.Slå over melkeblandingen og rør til gjæren er oppløst. Tilsett sukker, kardemomme og mel.
Slå deigen fort sammen med en mikser.
Dekk til deigen med et håndkle og la den heven til den blir dobbel så stor.
Trill boller som settes på en stekeplate med bakepapir.
Dekk bollene med et håndkle og la bollene etterheve en god stund (ca 1 time).
Pensle med egg.
Stek bollene til de er gyllenbrune (ca. 10-12 minutt på 250 grader)
Avkjøl på rist .




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar