tirsdag 18. mars 2014

AMERIKANSK EPLEPAI À LA TINE




  • Paibunn

  • dl hvetemel
  • ¼ ts salt
  • 225 g smør
  • 1 dl vann
Fremgangsmåte ;
Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.Ta ca halve paideigen,kjevle ut og legg i en paiform på 24 cm.


Fyll til eplepai

  • 4  store epler
  •  dl sukker
  • ½ dl melis
  • 3 ss hvetemel
  • 1 ts malt kanel
  • 2 ss smør 

Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over. Kjevle ut resten av deigen som lokk(lager du ett "helt" lokk må du stikke et par hull i det) 


Pensling

  • 1  sammenvispet egg

Stek på 200 grader i ca 40min.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar