-
Paibunn
- 8 dl hvetemel
- ¼ ts salt
- 225 g smør
- 1 dl vann
Ha mel, salt og smør i en food processor. La maskinen gå til det blir en grynet masse. Tilsett vann og arbeid alt sammen til en deig. Trykk halve deigen i en paiform, i bunnen og opp langs kanten. Sett formen kjølig ca 30 minutter.Ta ca halve paideigen,kjevle ut og legg i en paiform på 24 cm.
Fyll til eplepai
- 4 store epler
- 1½ dl sukker
- ½ dl melis
- 3 ss hvetemel
- 1 ts malt kanel
- 2 ss smør
Skrell eplene og skjær dem i båter. Bland eplene med sukker, melis, hvetemel og kanel. Legg eplebåtene i paiskallet oppå deigen. Legg noen smørklatter over. Kjevle ut resten av deigen som lokk(lager du ett "helt" lokk må du stikke et par hull i det)
Pensling
- 1 sammenvispet egg
Stek på 200 grader i ca 40min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar