onsdag 17. september 2014

Kinesisk pepperbiff

INGREDIENSER

1 løk
1 paprika
1/4 squash
 Kutt opp i skiver


300 gram biff (jeg brukte ytrefilet)
Kjøtt skjæres i strimler og marineres i minst 15 minutter.
 

Marinaden:
3 g natron
0,5 dl vann
13 g potetmel
5 g sesamolje
5 g rapsolje
0,5 ts salt
0,5 ts sukker
0,5 ts pepper
0,5 ts hvitløkspulver

Bland godt sammen,og legg kjøttet i marinaden

SAUS
5 dl hønsebuljong
1-1,5 ss grov pepper
2-3 ss soyasaus
0,5 ts salt
0,5 ts sukker

  Sausen jevnes med litt maizenna. (Rist 1 ss maizenna sammen med 2 ss vann i en boks. Rist godt og hell i sausen). 




Fremgangsmåte steking og koking:
Stek først grønnsaker møre i olje, og sett til sides.
Stek kjøttet i et par minutter i olje. Først 1-2 minutt på hver side med høy temperatur. Deretter 5 minutter til totalt på svak varme.
Lag sausen som anvist ovenfor
Ha grønnsakene i sausen, og la koke 2-3 min.
Ha så kjøttet og strimlet paprika i. Skal bare varmes.
For en litt mer spicy variant hiv i litt chili i sausen - om det så er fersk chili, sambal olek elle chili krydder. :)
Serveres med ris.




Oppskriften og bilde er hentet fra Margrethe si kokebok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar