Denne oppskriften har jeg fått av svigerinna mi. Kaken holder seg saftig,og kan stå flere dager.
INGREDIENSER
400 gr smør
4,5 dl vann
8 ss kakao
9 dl sukker
1 beger rømme
8 dl hvetemel
1 ts salt
2 ts natron
4 egg
Kok opp smør, vann og kakao. Tilsett sukker og rør til det har løst seg opp i blandingen. Bland inn rømme, hvetemel, salt, natron og lett sammenvispet egg.
Dekk en langpanne med bakepapir, klipp til hjørnene sånn at den former seg til panna, og hell i røren. Stekes i ovnen på midterste rille ved 180 grader i 35-40 min.
GLASUR
100 gr smør
3 pl kokesjokolade
6 ss melk
1 ts vaniljesukker
ca 300 gr melis
Ha smør, kakao, melk og vaniljesukker i en kjele på svak varme til alt er smeltet. Rør inn melis til en fin og glatt glasur. Stikk litt huller i kakebunnen med en gaffel, før du heller glasuren over kaken (gjør det aller helst med en gang kaka kommer ut av ovnen - da renner glasuren best utover)
Jeg har pynta kaken med marshmallowfondant etter ønske fra min datter som hadde bursdag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar