lørdag 7. februar 2015

Creole Jambalaya

Den retten er kjent i Louisiana, og er en typisk sørstatsrett. Den har sine røtter fra det spanske og det franske kjøkken.

Tips!
Det kan være en fordel å ha en stor stekepanne med lokk og en liten/vanlig stekepanne når du lager denne retten.

INGREDIENSER

5-6 ss rapsolje/olivenolje

1 stor løk
3 fedd hvitløk
1 chili
1 gul paprika
1 rød paprika

2 kyllingfilet i terninger
200 gr chorizopølse
150-200 gr bacon i terninger

200 gr risotto ris

3 skållede,finhakka tomater
5 dl kokende vann(kok opp med hønsebuljongen)
1 hønsebuljogterning

2 ts paprikakrydder
1 ts cajunkrydder
1 ts timian
1,5 ts gurkemeie

100 gr gulrot
75 gr grønne brekkbønner
75 gr squash

100 gr grønne erter
100-150 gr pillede reker

salt og pepper




FREMGANGSMÅTE

Finhakk løk,hvitløk,chili og paprika og legg til siden.
Brun kyllingen i den minste stekepanna med litt olje, slik den kun får en stekeskorpe(skal kokes siden). Skjær chorizoen i skiver og brun den sammen med baconet.Sett stekepanna med alt kjøttet i til siden.

Ha resten av oljen i den store stekepanna, og fres løk,hvitløk, chili og paprika blank/myk.Tilsett ris, rør sammen og la det frese godt i panna.Ha i paprikakrydder, cajunkrydder, timian, gurkemeie og tomatene og rør sammen.
Ha så i kylling, chorizo og bacon. Hell over det kokende vannet med hønsebuljong i. Sett på lokk og la det småkoke i ca.40 min.
Mens det koker; kutt gulrot, brekkbønner og squash i terninger. Tilsett dette når det er ca 10 min igjen av koketiden.
Smak til med salt og pepper.

Ha reker og erter på toppen til slutt,la det dampe under lokk i ca 2-3 min.







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar