torsdag 8. januar 2015

Steinbakt Pizza


Det er bare steingodt å bruke pizzastein når du lager pizza! Bunnen blir crispy og god.
Min pizzastein er kjøpt på Kitchn og funket veldig bra da jeg testet den ut i går.

Et par tips i forhold til pizzasteinen;
  • Sett den inni kald ovn.
  • Etter bruk må den kjøles ned før vask.
  • Vask den med rent vann(såpe kan gi bismak på pizzaen)
  • For å unngå at pizzaen setter seg fast under steking,kan du strø ett tynt lag med maismel over steinen(før du legger på pizzabunnen)

INGREDIENSER
 (til 2 store porsjonspizzaer)

20 g gjær 
ca. 2 dl lunkent vann
3 ss olivenolje/rapsolje
1 strøken ts salt
5-6 dl hvetemel
   
ca.1/2 del av denne tomatsausen/pizzasausen
Litt parmesan ost
Gulost
Kjøttdeig(eventuelt biffstrimler)
Maismel
Litt salt
eventuelt annet fyll etter ønske (mais,skinke,pepperoni,ananas,løk osv)


FREMGANGSMÅTE
Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett olje og salt. Rør inn litt og litt mel. Elte deigen i en kjøkkenmaskin i 10-15 minutter til den er smidig og elastisk.Dekk deigen til med plast og la den heve 45-60 min.
Sett pizzasteinen inni kald ovn og forvarm pizzasteinen på 250 grader(ca 20-30 min)

Når deigen har hevet,deler du den i to.Kjevle ut deigen til ca samme str som pizzasteinen.
Ta den glovarme steinen forsiktig ut av ovnen. Strø bittelitt maismel i et tynt lag utover. Legg deigen fort over på steinen.Ha på litt revet parmesanost,smør på tomatsaus og ha på revet ost. Legg på kjøttdeig i små boller/biter. Dryss bittelitt salt over.
Stek på 250 grader i ca 8-9 minutter.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar